KENNISMAKING

DIGItee is een samentrekking van de woorden DIGITAAL en dictee. DIGItee bevat de volledige leerstof spelling van het basisonderwijs. Het programma maakt gebruik van 3634 woorden en 315 woordreeksen. De woorden werden digitaal ingesproken en verwerkt als mp3-bestanden, zodat de overdracht over het internet een fluitje van een eurocent is. De woordreeksen bestaan uit twee delen: 185 reeksen met woorden rond een bepaalde spellingsmoeilijkheid (bv woorden met ij of ei) en 130 woordpakketten met gevarieerde spellingsproblemen, gerangschikt volgens leerjaar. Onder woordreeksen vind je een gedetailleerd overzicht van alle reeksen die beschikbaar zijn.

Met DIGItee kan je 315 verschillende dictees afnemen met de computer. Het is daarom een evaluatieprogramma. De sterkte van het programma is de samenstelling van de woordreeksen, die heel gedetailleerd de leerstof opsplitst in spellingsproblemen en leeftijden. DIGItee bestaat uit twee delen: Auditief Dictee en Visueel Dictee. Het is de bedoeling om een dictee eerst voor te bereiden met het Visueel Dictee en daarna te evalueren met het Auditief Dictee, maar noodzakelijk is dit natuurlijk niet.

DIGItee is gebaseerd op Het Digitale Taalboek deel Spelling, dat bij Triangel VZW te koop is. Het maakt van dezelfde woorden en reeksen gebruik. Alleen is Het Digitale Taalboek uitgebreider: het biedt ook visueel dictee aan en allerlei taalspelletjes om de woorden in te oefenen.

Scholen kunnen een OUDERBRIEF meegeven met hun kinderen, zodat het kind ook thuis kan oefenen.

patrick@triangel.be

Klik op de afbeelding bovenaan om DIGItee te starten

Hoewel er de grootste zorg werd besteed aan het foutloos maken van het programma, is het best mogelijk dat er toch nog kleine fouten opduiken. Gelieve mij hiervan te verwittigen met een mailtje.