Werkwoorden 4de leerjaar reeks 410

Reeks 410: Aanduiden onderwerp

Vul na iedere zin het onderwerp in.

(De tekst komt uit het boek: Alleen op de wereld.)

Remy leeft in Frankrijk. Zijn lieve moeder verzorgt hem. Soms huilt Remy. Dan sust zijn moeder hem. 's Avonds krijgt hij een nachtzoen op zijn voorhoofd. Hij vindt dat fijn. Ook zingt moeder vaak een liedje. Ze wonen in een klein huisje in een dorp. De vader gaat altijd weg voor zijn werk. Hij werkt in Parijs. Soms stuurt hij wat geld. Remy kent zijn vader niet.

Op een avond duwt een man ruw de deur open. Hij brengt een droevig bericht. De vader van Remy viel van een dak. Hij brak zijn been. Dit ongeluk kost heel veel geld. Dat geld hebben ze niet. Moeder verkoopt zelfs de koe.

Remy is vandaag jarig. Moeder bakt een taart van de laatste bloem. Plots komt een man binnen. Kwaad pakt hij de taart. Hij eet die helemaal op. Hij stuurt Remy naar zijn bed. Remy luistert op de trappen. Hij hoort een vreemd verhaal.
Zijn vader zegt: "Remy kost te veel. Ik ken iemand in het dorp. Die man geeft geld voor Remy. Tenslotte is hij ons kind niet." Remy huilt stilletjes op de trap. Nu weet hij het zeker. Hij is een vondeling.